2023-10-02T00:00:00+01:00
Loading Events
  • This event has passed.

Tradiția de a sărbători Anul Nou printr-un elegant concert de muzică clasică se continuă la Sibiu, prin ediția a 11-a a Concertului de Anul Nou, eveniment organizat de UCIMR. Nume sonore ale scenei din România, dar și din Europa, vor crea pentru publicul din Sibiu o seară de poveste cu un program cu totul special.

Tema evenimentului din acest an este „Vis”. Un cod sub care numeroși compozitori mari ai Europei au compus pentru astfel de seri magice și ale căror lucrări vor putea fi audiate în cadrul concertului.

Evenimentul se va desfășura la Sala Thalia și va avea și cu această ediție două reprezentații: 31 decembrie de la ora 18:00 și 1 ianuarie de la ora 18:00.

Gazda dumneavoastră va fi și în acest an jurnalistul Marius Constantinescu.

Va concerta Orchestra ICon Arts, sub bagheta dirijorului Gabor Werner din Ungaria, invitat special cu prilejul acestui eveniment.
Soliștii, cu o bogată reputație internațională, vor fi alături de publicul din Sibiu cu ocazia acestui eveniment aparte. Invitați vor fi îndrăgita solistă Rodica Vica și Ciprian Dancu – reputat artist al clarinetului.
Pe scenă vor urca soliști balerini ai Teatrului de Balet din Sibiu, cu o coregrafie aparte semnată de Aleisha Sibhoun Prodea.

Programul serii va cuprinde lucrări ale compozitorilor Beethoven, Mozart, Haydn, Rossini, Weber, Schubert si alte surpirze muzicale.
Seara se va încheia cu o invitație la degustare de vinuri alese oferite de Jidvei – nume aflat pe harta viticolă a României încă din Antichitate.

Biletele s-au pus în vânzare prin MyTicket.ro și Entertix.ro începând cu prețul de 50 de lei:
https://www.entertix.ro/g/298/concert-anul-nou-sibiu.html

Evenimentul este organizat de Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România și face parte din proiectul „4 Anotimpuri”, reprezentând cel de-al patrulea sezon calendaristic, „Iarna”.
Proiectul „4 Anotimopuri” este o acțiune culturală co-finanțată de Consiliul Local Sibiu prin Primăria Municipiului Sibiu.

Parteneri culturali: Exces Music, FIlarmonica de Stat Sibiu, Teatrul de Balet din Sibiu, Casa de cultură a Municipiului Sibiu, Jidvei, Continental Forum Sibiu, Tulipa Flowers

Parteneri media: EnjoyTV, Radio România Cultural, Mesagerul de Sibiu, Tribuna, Profil Cultural, Zile si Nopti, Capital Cultural, Turnul Sfatului, Ora de Sibiu, Agentia de Carte, Romania Pozitiva